· TeamCloud.gr - Βρείτε Συνεργάτες - Ποιοί Είμαστε

Ποιοι Ειμαστε

Σήμερα η Ελλάδα έχει συγχρόνως τη μεγαλύτερη ανεργία και το πιο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό των τελευταίων δεκαετιών. Ιδέες, πολλές και καλές, όρεξη για δουλειά, ταλέντο, γνώσεις αλλά και αυθεντικό μεράκι βρίσκονται σε αφθονία όπου κι αν γυρίσει κανείς το βλέμμα. Όλα όμως σε αναμονή, σε λήθαργο, περιμένοντας αμήχανα τα γεγονότα να αρχίσουν να βγάζουν κάποιο νόημα. Αυτή η παράδοξη πραγματικότητα αν είναι να αλλάξει, ίσως να αλλάξει γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά μέσα από τη συνεργασία.

Είναι λοιπόν καιρός να εκμεταλλευτούμε τα τεχνολογικά μέσα για τη σωστή πληροφόρηση και τη διευκόλυνση επιλογής των κατάλληλων συνεργατών, ανθρώπων ικανών και πρόθυμων, με τους οποίους δε θα είχαμε ποτέ τη δυνατότητα επαφής.

Όραμα/Vision:

Επιθυμία μας είναι η ενεργοποίηση και συνάντηση όλων όσων έχουν μια καλή ιδέα, όρεξη για δουλειά, ή κάποιο κεφάλαιο διαθέσιμο για να στηρίξει μια καλή ιδέα. Και απλά δεν έχουν τα μέσα, το χρόνο, τη δυνατότητα να το κάνουν από μόνοι τους. Σκοπός μας δεν είναι η μεσιτεία, η επί αμοιβή δηλαδή διαμεσολάβηση για να συναντηθούν δύο ή περισσότερες πλευρές. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, ενώ για τη συντήρηση του site και της ομάδας διαχείρισης έχει επιλεγεί το μέσο της διαφήμισης. Σκοπός μας είναι η προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ιδίως των νέων μικρών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών που θέλουν να δημιουργήσουν και να υλοποιήσουν το δικό τους όραμα.

Ποιοι είμαστε/Who we are:

Είμαστε μια ομάδα νέων, δραστήριων και ανήσυχων ανθρώπων που παρατηρεί με αγωνία και ανυπομονησία τις εξελίξεις στη χώρα μας - με άλλα λόγια, οι μηχανές είναι στο φουλ και θέλουμε να δούμε αποτελέσματα. Και καταλαβαίνουμε, όπως όλοι, ότι για να επιτύχει κάποιος σήμερα χρειάζεται δουλειά και τύχη... και, επειδή θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τα πάντα στην τύχη, αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτή την ιστοσελίδα, ώστε να περιορίσουμε τον παράγοντα τύχη με την διάχυση της γνώσης και της πληροφορίας, με τρόπο κατανοητό και εύληπτο από όλους, χωρίς διακρίσεις και εμπόδια.

Τι επιδιώκουμε/Our Mission:

Θέλουμε ο καθένας που συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια να έχει σωστή και πλήρη πληροφόρηση για το τί μπορεί να κάνει και πού μπορεί να φτάσει με μια καλή ιδέα, καλούς συνεργάτες και πολλή δουλειά. Είναι ίσως δύσκολο...αλλά σίγουρα όχι ακατόρθωτο!

Σενάρια συνεργασίας/Means of cooperation:

Ας δώσουμε μερικά παραδείγματα:

1) Δεν έχω αρκετό κεφάλαιο να χρηματοδοτήσω την επιχειρηματική μου ιδέα => βρείτε συνεταίρους που να έχουν και ενεργό ρόλο στην εταιρία.
2) Το πρότζεκτ μου δεν απαιτεί σημαντικό αρχικό κεφάλαιο, όμως μου χρειάζονται κι άλλες επαγγελματικές ειδικότητες για την υλοποίηση και δεν μπορώ να προσλάβω υπαλλήλους ή να κάνω εξωτερική ανάθεση έργου => βρείτε συνεταίρους/συνεργάτες με συμπληρωματικά προσόντα.
3) Μόλις τέλειωσα τις σπουδές μου και δε βρίσκω δουλειά, πόσο μάλλον μια δουλειά όπου να μπορώ να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις και τα προσόντα μου => γίνετε συνεταίρος/συνεργάτης σε ένα επιχειρηματικό πρότζεκτ.
4) Είμαι άνεργος μετά από 10 χρόνια δουλειάς, και οι προοπτικές είναι αρνητικές => αν υπάρχει κάποιο απόθεμα και η ανάγκη εισοδήματος δεν είναι άμεση, σκεφτείτε και την πιθανότητα για ένα νέο ξεκίνημα ως συνεταίρος/συνεργάτης σε ένα νεοφυές επιχειρηματικό σχέδιο.
5) Η δουλειά μου δεν με ικανοποιεί, αλλά έχω μια επιχειρηματική ιδέα => δείτε (1) και (2).
6) Έχω κάποιο κεφάλαιο που θέλω να επενδύσω αλλά θέλω να έχω κι εγώ συμμετοχή στο εγχείρημα => γίνετε συνεταίρος σε μια υποσχόμενη επιχειρηματική ιδέα.
7) Έχω μια νέα εταιρία και αναζητώ επαγγελματικές συνεργασίες με άλλες εταιρίες => δηλώστε την επιθυμία σας για συνεργασία φτιάχνοντας ένα προφίλ στο teamcloud.gr και ψάξτε για άλλες εταιρίες με παρεμφερείς δραστηριότητες.
8) Έχω μια εταιρία που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην αγορά, αλλά αναζητώ συνεργασίες σε άλλες πόλεις και δεν έχω σημεία επαφής => δείτε (7) και ψάξτε για εταιρίες στην περιοχή ενδιαφέροντος.

Πως δουλεύει/How it works:

Τα πράγματα είναι απλά, ιδιαίτερα σήμερα, στην εποχή του Facebook, του Google και του Youtube. Πατήστε το κουμπί Εγγραφή και συμπληρώστε όλα τα στοιχεία που ζητούνται, τα οποία κρίναμε πως είναι συγχρόνως απαραίτητα αλλά και συνοπτικά για την αποτελεσματική λειτουργία του μοτέρ αναζήτησης.

Η εγγραφή σας στο site δηλώνει στην υπόλοιπη κοινότητα νέων και παλιών επιχειρηματιών που επισκέπτονται και γίνονται μέλη του teamcloud.gr την επιθυμία σας να βρείτε συνεργάτη/ες. Είτε για την υλοποίηση του επιχειρηματικού σας σχεδίου, είτε για να προσφέρετε τη συνεργασία σας, την τεχνογνωσία σας ή ό,τι άλλο έχετε εσείς να προσφέρετε για την υλοποίηση ενός σχεδίου που ανακαλύψατε μέσα από τις επαφές σας και σας γοήτευσε.

Εφόσον φτιάξατε το Προφίλ σας, τώρα μπορούν να σας ψάξουν και να ψάξετε εσείς τους συνεργάτες που χρειάζεστε ή που θα επιθυμούσατε να έχετε. Στη Βασική της μορφή, η εύρεση συνεργατών γίνεται με βάση τον επιχειρηματικό τομέα όπου θα θέλατε να δραστηριοποιηθείτε. Εάν από τη βασική αναζήτηση προκύψουν πάρα πολλά αποτελέσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια τη Σύνθετη Αναζήτηση, ώστε να φιλτράρετε τα αποτελέσματα με βάση την επαγγελματική εμπειρία των συνεργατών, τις σπουδές τους και άλλα στοιχεία που εσείς θεωρείτε σημαντικά ή και απαραίτητα.

Εδώ έρχεται και το χαρακτηριστικό της ομάδας. Αν έχετε ήδη κάποιους συνεργάτες από το προσωπικό σας περιβάλλον, καλέστε τους να δημιουργήσουν κι εκείνοι προφίλ και στείλτε τους αίτημα για δημιουργία ομάδας ή σύνδεσης με μια υπάρχουσα. Από τη στιγμή που θα αποδεχθούν το αίτημα, η ομάδα σας θα εμφανίζεται πλέον ως ενιαία στις αναζητήσεις των άλλων χρηστών – πάτε πια ... “πακέτο". Οπότε αν κάποιος ψάχνει για συνεργάτη με ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που το διαθέτετε, είτε εσείς είτε κάποιο άλλο μέλος της ομάδας σας, τότε ολόκληρη η ομάδα θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Όταν εντοπίσετε κάποιον υποψήφιο συνεργάτη με τα χαρακτηριστικά που επιθυμείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στέλνοντάς του μήνυμα μέσω του εσωτερικού mail του site. Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, το προσωπικό email του κάθε χρήστη δεν εμφανίζεται ποτέ και πουθενά. Ο καθένας είναι ασφαλώς ελεύθερος να ανταλλάξει στοιχεία επικοινωνίας με τον υποψήφιο συνεργάτη που τον/την ενδιαφέρει, μέσω εσωτερικού μηνύματος.

Εάν συνάψετε κάποια καινούργια συνεργασία, αλλά συνεχίζετε να ψάχνετε κι άλλους συνεργάτες, μην ξεχάσετε να στείλετε αίτημα δημιουργίας ή σύνδεσης με ομάδα στο νέο σας συνεργάτη.

Για περισσότερα λόγια, πληροφορίες και συζητήσεις, απευθυνθείτε στις σελίδες του Φόρουμ. Κι αν δεν υπάρχει ακόμα αυτό που ψάχνετε, πείτε τό μας, θα προσπαθήσουμε να σας ...καλύψουμε ή και να το ...ανακαλύψουμε το συντομότερο δυνατόν.

Καλές αναζητήσεις και σας περιμένουμε στο Φόρουμ !